Sök

Unga tjejer i grupp skrattar och gör roliga miner.

Gör barndomar möjliga

Situationen för barns rättigheter är akut på alltför många håll i världen. Till följd av konflikter, klimatförändringar och katastrofer tvingas miljontals barn fly från sina hem. Insamlingen för Världens Barn går därför till akuta och långsiktiga insatser som gör det möjligt för barn att överleva, att utvecklas och att forma sina liv och sin framtid. Tillsammans gör vi barndomar möjliga.

Hälsa

Hälsa

En flicka sitter framför en dator.

Skola

Skola

Två pojkar sitter och läser i vars en bilderbok.

Trygghet

Trygghet

Ett unikt samarbete

Världens Barn är Radiohjälpens insamling och Sveriges bredaste kampanj för barns rättigheter runt om i världen. Insamlingen 2024 genomförs i ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen och 13 svenska biståndsorganisationer, ihop med tiotusentals engagerade från hela landet. Världens Barn sänds i SVT och Sveriges Radio P4.

Fler än 30 projekt världen över

Varje år beviljar Radiohjälpen medel till ett trettiotal projekt i ungefär lika många länder. Projekten inom Världens barn bidrar bland annat till att barn får möjlighet att gå i skolan trots att de är på flykt. Att de får behandling för undernäring och tillgång till rent vatten för att undvika sjukdomar. Att de får leka och känna sig trygga istället för att arbeta.

En förening som samordnar

Föreningen Riksinsamlingen för Världens Barn samordnar insamlingsaktiviteter, sprider kunskap och tar fram verktyg för att så många som möjligt ska kunna vara med och delta i insamlingen. Föreningens medlemmar är de organisationer som är med och driver insamlingsarbetet i Sverige och vars projekt för barns rättigheter globalt får stöd från insamlade medel.

Deltagande organisationer 2024

Här gör vi skillnad

Just nu pågår fler än 30 olika projekt runt om i världen med stöd från insamlingen för Världens Barn. Här är några exempel.

Ett litet barn som blir buret håller i ett gosedjur.

Barn på flykt

Med stöd från Världens Barn pågår just nu akuta insatser för barn i Ukraina, men även ett flertal projekt för barn som befinner sig på flykt från andra pågående konflikter, fattigdom eller klimatförändringar. Det handlar om både akuta och långsiktiga insatser, som utbildning och psykosocialt stöd för barn och unga på flykt i länder som Jemen, Libanon och Myanmar.

Världens Barn bidrar också till en rad andra viktiga områden som skolgång, tillgång till rent vatten och kunskap om sexuell och reproduktiv hälsa. Insatser som ger barn och unga möjligheter till en bättre framtid och förebygger att barn tvingas på flykt.

Nyhetsbrev

Håll koll på årets kampanj, nytt material och idéer från frivilliga runt om i landet!

Prenumerera

Logga

Besöksadress

Gustavslundsvägen 141, Bromma

Postadress

Världens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

BesöksadressGustavslundsvägen 141, Bromma

PostadressVärldens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

info@varldensbarn.se