Sök

Programledarna Fredrik Önnevall och Farah Abadi

Världens Barn: Fredrik och Farah tar täten när hela landet kraftsamlar

Engagemanget är ofantligt när frivilliga eldsjälar, lokala föreningar och organisationer från norr till söder går samman under höstens årliga kampanjvecka för Världens Barn, Radiohjälpens största insamling för att göra barndomar möjliga.

Pressmeddelande från SVT 2023-08-29

Engagemanget är ofantligt när frivilliga eldsjälar, lokala föreningar och organisationer från norr till söder går samman under höstens årliga kampanjvecka för Världens Barn, Radiohjälpens största insamling för att göra barndomar möjliga.

SVT:s olika programsatsningar under veckan leds av Fredrik Önnevall, Farah Abadi och Anna Lindman med Henrik Kruusval som hopp-in-programledare på distans, samt galans återkommande barnprogramledare Harriet Lindgren, Gabriella Westlund, Tereza Muvemba Lidström och Kerstin Lidén. Bakom galakulisserna rapporterar Adrian Alero Andersson om vad som sker.  

– Jag önskar verkligen att det inte hade behövts en insamlingsgala för barn som far illa i världen. Men eftersom verkligheten ser ut som den gör känns det mycket bra att kunna vara med och dra mitt strå till stacken, säger Fredrik Önnevall och lägger till:

– Det är väldigt hedrande att få ett sån’t här uppdrag. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för många barn.

Hedrad och stolt är också Farah Abadi som kickar igång kampanjveckan genom ”Världens Barn – Startskottet” direkt från Slagthuset i Malmö den 29 september, och sen ihop med Fredrik leder galan Tillsammans för Världens Barn den 7 oktober.

– Alla barn är våra barn! Det är otroligt viktigt för mig att värna om barnen. Självklart måste vi uppmärksamma alla utsatta människors situation och värna om deras rättigheter, men framför allt om barnen som alltid drabbas värst, Jag hoppas på riktigt stort engagemang från hela Sverige, säger Farah Abadi.

Radiohjälpens insamling pågår året runt men kulminerar under en intensiv vecka i september-oktober. Efter Startskottet i SVT leder Farah Abadi Sveriges Radio-konserten ”Sjung med P4 för Världens Barn” söndag 1 oktober i P4. Under insamlingsveckan arrangeras aktiviteter och events över hela landet. Sveriges Radio bevakar många av händelserna i radioprogrammet ”P4 för Världens Barn” som leds av Christer Lundberg.

Lördag 7 oktober kulminerar insamlingen när SVT direktsänder den årliga insamlingsgalan ”Tillsammans för Världens Barn”. Programmet direktsänds från Stockholm och leds av Fredrik Önnevall och Farah Abadi. Ett pärlband av kända artister och gäster medverkar, och förutom nulägesuppdateringar om läget för barn i Ukraina följer vi med på reportage till Libanon, Madagaskar och Kenya.

Söndag 8 oktober leder Anna Lindman programmet ”Världens Barn – Summeringen” med gäster, artister och ytterligare fördjupning om barns situation i världen. Anna Lindman uttrycker:
– Det är en mörk och orolig tid men det finns mycket kraft och hopp i att vi faktiskt kan samlas och göra skillnad för dem som har det svårast. Vi säger alltid att barnen är vår framtid. Tillsammans med Världens barn kan vi bidra till att barn också får en framtid, det är så oerhört stort!

Medverkande gäster och artister i samtliga program presenteras löpande under hösten.

Fakta

Världens Barn är Sveriges bredaste insamlingskampanj för barns rättigheter runt om i världen.
Årets kampanj är den 26:e i ordningen. Stiftelsen Radiohjälpen har till uppgift att i samråd med Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion samordna programbolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Insamlingsarbetet runt om i landet organiseras av en särskild riksinsamling som samordnar ett stort antal svenska organisationer och volontärer över hela landet Läs mer

Läs om projekten som beviljats 2023 från kampanjen Världens Barn

Starta ditt engagemang genom en digital insamling för Världens Barn: https://bossan.varldensbarn.se/insamlingar/

Aktuella datum och sändningar/h3>
SVERIGES RADIO

Söndag 1 oktober: ”Sjung med P4 för Världens Barn” kl. 14:03-15:00 i P4

Programledare: Farah Abadi

Måndag-torsdag 2-5 oktober kl. 17:00-18:43 & fredag 6 oktober kl. 17:00-20:00,
direktsändning i P4 och i och Sveriges Radio Play: ”P4 för Världens Barn”.

Programledare: Christer Lundberg med bisittarna Rasmus Persson och Farah Abadi

SVERIGES TELEVISION

Fredag 29 september: ”Världens Barn – Startskottet”, kl.18:45-19:30 i SVT1 och på SVT Play.
Sänds direkt från Slagthuset i Malmö, med publik.
Programledare: Farah Abadi
Reporter/programledare på distans: Henrik Kruusval

Lördag 7 oktober: TV-galan ”Tillsammans för Världens Barn”, kl 20:00-22:00 i SVT1 och på SVT Play
Direktsändning från SVT i Stockholm, med publik.
Programledare: Fredrik Önnevall och Farah Abadi, samt barnen Harriet Lindgren, Gabriella Westlund, Tereza Muvemba Lidström och Kerstin Lidén.
Bakom kulisserna: Adrian Alero Andersson
Reporter/programledare på distans: Henrik Kruusval

Söndag 8 oktober: ”Världens Barn – Summeringen”, kl 18:15-19:00 i SVT1 och på SVT Play.
Direkt från SVT i Stockholm.

Programledare: Anna Lindman

Publicerad:

2023-08-26

Fortsätt läsa

Nyhetsbrev

Håll koll på årets kampanj, nytt material och idéer från frivilliga runt om i landet!

Prenumerera

Logga

Besöksadress

Gustavslundsvägen 141, Bromma

Postadress

Världens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

BesöksadressGustavslundsvägen 141, Bromma

PostadressVärldens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

info@varldensbarn.se