Sök

Fyra programledare

Hela landet kraftsamlar för Världens Barn - här är programledarna

Snart inleds kampanjveckan för 25-årsjubilerande Världens Barn, Radiohjälpens största insamling för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. SVT:s programsatsningar direktsänds i SVT1 och på SVT Play och programledarna är ivriga att sätta igång.

Pressmeddelande från SVT 2022-09-20

Först ut är Henrik Kruusval, programledare för Världens Barn – Startskottet, som sänds från Göteborg fredag den 30 september. Vid sin sida har han insamlingsambassadören Vilfred Landstedt.

– Det är en ära att vara med och bidra som programledare, inte minst tillsammans med Vilfred. När jag träffade honom förra året blev jag helt tagen av hans innerliga engagemang. Att det runt om i landet finns sådana eldsjälar som på egen hand knotar på och samlar in pengar är helt enormt, säger Henrik Kruusval och avslöjar:

– Jag har själv en förkärlek för de mer udda insamlingsprojekten. Ju mer originellt desto bättre. De åländska politikerna som åkte genom en biltvätt på en fyrhjuling förra året var uppfriskande. Vågar fler?

Henrik Kruusval

Henrik Kruusval. Foto: Bo Håkansson/SVT

Fredag den 7 oktober leder rutinerade Pernilla Månsson Colt, David Sundin, Arantxa Alvarez och Kodjo Akolor den festliga tv-galan Tillsammans för Världens Barn från studio 1 i Stockholm. Till sin hjälp har de kvintetten som också deltog i fjor – 10-åriga Gabriella, Tereza och Harriet samt Emanuel, 17 och Kerstin, 13.

Slutligen summeras kampanjveckan av Pernilla Månsson Colt söndag den 9 oktober i en direktsändning från Malmö.

– Att leda Tillsammans för Världens Barn är ett oerhört fint uppdrag som jag ser fram emot att göra tillsammans med Kodjo, David och Arantxa, säger Pernilla Månsson Colt. Det är oroliga tider just nu, och barnen är alltid de som drabbas värst. Om vi kan göra en kväll som samlar stora som små, som roar och utbildar och
samtidigt samlar in pengar till världens alla barn – då har vi verkligen gjort något betydelsefullt.

Kodjo Akolor tillägger:

– Det är stort att få vara en del av en så viktig insamling, och framförallt är det viktigt att komma ihåg att varje krona räknas, säger Kodjo Akolor. I 25 år har Världens Barn verkligen kunnat göra skillnad för barn som lider i andra delar av världen. Det kanske låter som en klyscha, men det är inte mindre sant för det. Så kan du bidra gör det. Alla barn förtjänar en chans till ett värdigt liv.

Arantxa Alvarez är hoppfull inför insamlingen:

– Trots att de flesta av oss nu påverkas av ekonomiska förändringar både tror och hoppas vi att man ändå vill bidra med det man kan. Vi behöver signalera att vi är starka tillsammans, och att vi ändå – oavsett hur det politiska läget ser ut i världen, Europa och i vårt land – kan hitta en gemensam nämnare för världens barn. Det är
barnen som är vårt hopp och vår framtid. Låt oss visa det tillsammans!

David Sundin som under ett par år jobbat med programmet bakom kulisserna håller med och säger:

– Tillsammans för Världens Barn är en fantastisk gala där vi alla får vara med och göra skillnad på riktigt. För mig är det en sann ära att nu också få representera det i tv.

FAKTA OM PROGRAMMEN I SVT

Världens Barn – Startskottet, fredag 30 september 18:45-19:30 i SVT 1 och på SVT Play:

Henrik Kruusval och Vilfred Landstedt, en ung eldsjäl som årligen samlar in mycket pengar sätter igång årets kampanj för Världens Barn. Aktuella artister, gäster och reportage.

Programmet direktsänds från Göteborg.

Tillsammans för Världens Barn, fredag 7 oktober 20:00-22:00 i SVT1 och på SVT Play:

Sveriges största insamlingsgala för utsatta barn. Artister, gäster och programledare samlar in pengar till behövande barn runt om i världen. David Sundin, Arantxa Alvarez, Kodjo Akolor
och Pernilla Månsson Colt leder galan. Under kvällen får de hjälp i studion av fem unga som också var med under förra årets gala – 10-åriga Gabriella, Tereza och Harriet samt Emanuel, 17 och Kerstin, 13. Galan direktsänds från studio 1 i TV-huset i Stockholm.

Världens Barn – Summeringen, söndag 9 oktober 18:15-19:00 i SVT 1 och på SVT Play:

Pernilla Månsson Colt sammanfattar veckan med Världens Barn. Aktuella gäster, artister och reportage från världen och Sverige. Programmet direktsänds från Malmö.

Medverkande artister och gäster presenteras inom kort.

FAKTA VÄRLDENS BARN

I 25 år har Världens barns insamlingar genom många människors engagemang och generositet hjälpt till att förbättra förutsättningarna för barn som lever i utsatthet.
Under dessa år har 1,85 miljarder kronor samlats in och hjälpt miljontals barn i världens fattigaste länder till utbildning, bättre hälsa och trygghet. Behovet är fortsatt oändligt, och i nuläget ser möjligheterna för barn allt sämre ut. Hundratals miljoner barn lever i extrem fattigdom och till följd av pandemin, invasionen av
Ukraina och andra utdragna krig, konflikter och katastrofer ökar siffran till rekordnivåer. Miljoner är på flykt och alldeles för många barn går och lägger sig hungriga. Barnen är också alltid de som drabbas värst av sjukdomar som går att förebygga.

Tillsammans med 14 civilsamhällesorganisationer och tiotusentals engagerade är Radiohjälpen kärnan i insamlingskampanjen, som i sin tur organiseras av en särskild riksinsamling. Genom Världens Barn belyser Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion barns rättigheter, bland annat genom flera radio- och tv-sändningar och utbildningsmaterial för skolor. Insamlingen pågår året runt, men kulminerar under höstens
kampanjvecka.

Läs gärna mer här: https://www.radiohjalpen.se/

Presskontakt SVT: Anna-Maria Havskogen, 0705-69 70 12

Publicerad:

2022-09-22

Fortsätt läsa

Nyhetsbrev

Håll koll på årets kampanj, nytt material och idéer från frivilliga runt om i landet!

Prenumerera

Logga

Besöksadress

Gustavslundsvägen 141, Bromma

Postadress

Världens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

BesöksadressGustavslundsvägen 141, Bromma

PostadressVärldens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

info@varldensbarn.se