Sök

Bild på barn och ungdomar som dansar och är glada.

60,8 miljoner till Världens Barn

Resultatet för Sveriges största insamling för barns rättigheter är beräknat och över 60 miljoner kronor går nu till projekt som gör skillnad för barn över hela världen. Bland annat kommer pengarna att stötta barn som tvingats fly från Ukraina, Syrien och Somalia.

Pressmeddelande från Riksinsamlingen för Världens Barn 2023-03-29

Under 2022 samlades totalt nära 60 miljoner kronor in till Radiohjälpens insamling Världens Barn. En insats som varit möjlig med hjälp av engagerade pensionärer, skolelever, second hand butiker, företagare, tv-tittare och radiolyssnare runt om i Sverige. 

Trots att många svenskar har en tuffare situation ekonomiskt just nu, är det tydligt att viljan att göra skillnad är stark. I 282 av landets 290 kommuner har någon form av engagemang för Världens Barn ägt rum.

– Människor i hela landet har varit delaktiga i att samla in de här pengarna som nu omvandlas till livsviktiga insatser för barns rättigheter över hela världen, säger Malin Duintjer, generalsekreterare för Riksinsamlingen för Världens Barn. 

22 nya projekt för barns rättigheter

Pengarna kommer nu exempelvis att gå till trygga platser för barn som flytt kriget i Ukraina, till att barn med funktionsnedsättning från Somalia får möjlighet att gå i skola, och att barn i flyktingläger i Libanon får tillgång till rent vatten och toaletter. 

Totalt har Radiohjälpen beviljat 22 nya projekt för barns rättigheter. Med stöd från insamlingen för Världens Barn pågår fler än 40 olika projekt för barns rättigheter runt om i världen.

Läs Radiohjälpens pressmeddelande för mer information om vad de insamlade medlen används till.

Publicerad:

2023-03-29

Fortsätt läsa

Nyhetsbrev

Håll koll på årets kampanj, nytt material och idéer från frivilliga runt om i landet!

Prenumerera

Logga

Besöksadress

Gustavslundsvägen 141, Bromma

Postadress

Världens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

BesöksadressGustavslundsvägen 141, Bromma

PostadressVärldens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

info@varldensbarn.se