Sök

Stående radioprogramledare.

2-6 oktober: P4 för Världens Barn

Den 2 oktober kl. 17 startar insamlingsveckan för Världens Barn i P4. Då kommer Christer Lundberg tillsammans med Farah Abadi med flera, att träffa engagerade människor runt om i landet. Eldsjälar som på olika sätt samlar in pengar för alla barns rätt till skola, hälsa och trygghet.

Pressmeddelande från Sveriges Radio P4 2023-09-27

Hasse Andersson, Pernilla Månsson Colt, John Taylor, Carl-Einar Häckner och Agnes Wold är några av de folkkära profiler som kommer att höras i programmet under veckan. P4:s Lasse Persson åker till Kambodja för att ta reda på vart en del av de insamlade pengarna går – och skillnaden de gör i ett barns liv. På fredagen flyttar Christer och Rasmus ut sändningen och kommer att ta tempen på Göteborg och insamlingens slutspurt innan de lämnar över stafettpinnen till SVT igen.

– Jag, Rasmus Persson, Farah Abadi och andra P4-kollegor kommer att söka upp och ta del av hur svenska folket engagerar sig för Världens Barn. Vi kommer att få höra mängder av eldsjälar som på olika sätt samlar in pengar för alla barns rätt till skola, hälsa och trygghet, säger Christer Lundberg som vanligtvis hörs ibland annat Kvällspasset, Ring så spelar vi och i podden Fråga Agnes Wold.

Lyssnarna kan på ett enkelt sätt vara med och stötta insamlingen genom att skicka en hälsning till en kompis, ett barnbarn eller något annat barn som bör uppmärksammas. SMS-numret är 72 999 och kostar 50 kronor.

Sändningstider i P4 är mån 2 oktober till torsdag 5 oktober kl. 17-18.43 samt fredag 6 oktober kl. 17-20.

Om Världens Barn

Just nu befinner sig många barn på flykt från sina hem eller i andra utsatta situationer som skapar oro och otrygghet. Det påverkar deras möjligheter att få gå i skolan och ökar risken för fattigdom, barnarbete och psykisk ohälsa. Årets insamling för Världens Barn går som alltid till barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Läs mer om P4 för Världens Barn: https://sverigesradio.se/varldensbarnip4

Pressfoto: https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/0v88jd0cdk

Foto: Meddi

Vid frågor kontakta gärna:
Susanne Ehlin, koordinator P4 för Världens Barn
susanne.ehlin@sverigesradio.se
076-610 93 16

Anna Flygel, producent
anna.flygel@sverigesradio.se
073-712 73 58

Susanna Mörner, presskontakt
susanna.morner@sverigesradio.se
070-083 97 37

Publicerad:

2023-09-28

Fortsätt läsa

Nyhetsbrev

Håll koll på årets kampanj, nytt material och idéer från frivilliga runt om i landet!

Prenumerera

Logga

Besöksadress

Gustavslundsvägen 141, Bromma

Postadress

Världens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

BesöksadressGustavslundsvägen 141, Bromma

PostadressVärldens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm

info@varldensbarn.se